EXTEMPOREESTI HELSINKIIN

 

dav

All-focus

Saatiin tiistai-iltana extemporeesti idea; lähdetään Suomenlinnaan! Tästä tää koko ainutlaatuinen aatos sai alkunsa. Lähdettiin siis äitin, siskoni ja parin kaverin kanssa Helsinkiin Suomenlinnaan, hartaan miettimisen jälkeen seuraavana päivänä. Itse asiassa idea oli mitä loistavin, sillä ollaan pitkään mietiskelty, että kyseiseen paikkaan olisi super jees päästä käymään! 

Kuljettiin Helsinkiin suorinta reittiä, eli junalla. Tarkoituksena oli myös katsella muitakin paikkoja, kuten niin upeaa Tuomiokirkkoa.

kirkko.jpg

All-focus

Kierreltiin pitkin Suomenlinnaa pari tuntia. Oli pilvistä, mutta iltaa kohden aurinko alkoi enemmän paistamaan. Otettiin piknik eväät mukaan ja istuuduttiin kiertelyn lomassa välillä pienimuotoiselle eväsretkelle. Oli tosi kivaa pilvisyydestä ja pienestä tuulesta huolimatta!

All-focus

Suomenlinna oli nätti paikka ja hauska kiertelynähtävyys. Mä en yleensä tykkää katsella paljoa nähtävyyksiä, mutta tää reissu oli mulle jotenkin erilainen kokemus, varsinkin kun kyse oli kotosuomesta. Ja yritin katsella niitä vanhoja paikkoja mun taiteilijansilmällä ja ymmärtää, että on niilläkin maankamarilla on ollut joskus paljonkin merkitystä.
Suomenlinnaan voi lähteä vaikka pienemmätkin lapset, sillä siellä on helppo liikkua ja pysähdellä välillä istumaan, jos tuntuu pitkästyttävältä. Lapsille löytyy myös omia aktiviteetteja mitä ainakin itse huomasin, esimerkiksi puisto ja jonkinlainen lastenkerho.

nuolet.jpg

moi.jpg

Katselin vanhoja sodanaikaisia suojapaikkoja. Upeita ja ehkä jopa vähän pelottavia pimeässä!

suomen.jpg

Suomenlinnan rannikolla oli ihanat kalliot, joiden päältä näki Helsinkiin. Mä ainakin tykästyin noihin kallioihin, kun se pieni tuuli ujelsi ja aallot pärskyivät laineilla vasten kalliota.

Ootko sä käynyt ennen Suomenlinnassa? Mitä mietteitä kyseinen paikka sussa herätti?

Ihanaa viikonloppua!

 

2 thoughts on “EXTEMPOREESTI HELSINKIIN

  1. Vau! Kuulosti tosi kivalta ja hienolta toi reissu, ite en ees enää muista kunnol mimmonen Suomenlinna on ku viimeks siel oon käyny ala-asteella luokkaretkellä. (Vois taas käyä muistia virkistämässä). Tuomiokirkko on omasta mielestä tosi kivannäkönen paikka, mut jleensä keskustareissuilla sitä ei oikeen ees huomioi ku on jo niin tottunu siihen. Ja ihanat kuvat!

    Liked by 1 person

    1. Kiitos paljon Hilda! ❤ Suosittelen ehdottomasti käymään just esimerkiksi piknikillä Suomenlinnassa, niin ihana paikka! Mustakin oli kiva käydä juuri vain pyörimässä keskustassa ja muualla Helsingissä, eikä aina vain esim shoppailun merkeissä! Hyvää viikonloppua sulle ja kiva, että jaksat seurailla mun blogia. 😇

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s