RADIOHAASTATTELU

Heissan heissan!

Oltiin eilen luokkani kanssa koko päivä Ylellä, kun oli Uutisluokan päivä. Työstettiin omia radiohaastatteluita ja nettijuttua, jotka siis pääsivät suoraan lähetykseen radiosta.

dav

sdr

Lisäksi päästiin ystäväni Juulian kanssa aika pienimuotoiseen haastatteluun telkkariin alueuutisiin, jossa kerrottiin päivästä Ylellä Yle Radio Suomessa ja haastattelun aikana pyöri myös muuta materiaalia työskentelystä luokkalaistemme seurassa. Uutisiin TÄÄLTÄ!
Oli ihan super jännää, vaikka olikin vain pieni pätkä meidän juttua!

dav

dav

Mä ja Juulia tehtiin radiohaastattelua koulumme yhdestä englannin opettajasta Maija Heikkilästä, joka itseasiassa onnistui hyvin ja suunnitelmien mukaan. Haastattelu löytyy myös nettijuttuna TÄÄLTÄ

All-focus

Päästiin siis Ylelle, sillä olemme medialuokka ja meitä pyydettiin sinne vierailulle. Meillä oli kaksi päivää tätä hommaa, eli ekana päivänä meidän koululle saapui Yle-kummimme, joka päästi meidät aluilleen haastatteluissamme. Saatiin siis kaikki tarvittavat välineet; nauhuri, kuulokkeet ja kamera mukaan. Suoriuduttiin omatoimisesti ja päästiin litteroimaan, eli kirjoittamaan puhtaaksi tämä haastattelu tietokoneella.
Ylellä sitten muokattiin radiohaastattelua, jotka tulivat ulos eilen iltapäivällä.


Ylen ilmapiiri oli todella mukava ja kaikilla oli hyvinkin tiedossa mitä esimerkiksi me teemme, eli ei ollut ainakaan tylsää. Saatiin editoida itse niitä omia radiolähetyksiä päästiin myös juontamaan uutisia radioon. Ruokataukoja pystyi pitää melkein milloin halusi ja saatiin koululta eväitä mukaan.

nfd

Mulla oli eväänä mun lemppari salaatti, eli taco kana salaatti ja koulun eväät!

All-focus

dav

Oli kokonaisuudessaan ihan super kiva reissu ja saatiin kokeilla asioita –  kuten uutislähestysten tekoa –  mitä meillä ei ollut edes tiedossa sinne lähtiessä. Kommenttia voi kuten aina laittaa alas, jos tulee kysyttävää reissusta!

Seuraavaan postaukseen! ♥
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s