MAUKAS AAMUPALAHERKKU; GRANOLA

Tein eilen granolaa, johon sain idean Youtuben puolelta. En ollut tehnyt tätä ennen, joten tää oli mulle ihan uusi aamupalaherkku. Jos joku ei tiedä vielä, mitä granola on niin se viittaa muromysliin, joka on paahdettu uunissa. Granolaa syödään usein aamu- tai välipalana. Otin ohjeen vlogaajan Miisan (mmiisas) videosta. Jos te ette katso Miisaa, niin jaan tän ohjeen nyt teillekkin, oon itse muutellut jotain ainesosia. Ohjetta pystyy siis itse säädellä sen mukaan, mistä tykkää. Suosittelen laittamaan siirappia ja oliiviöljyä vähemmän mitä mä laitoin, sillä muuten tosta saattaa tulla vähän kiinteempää, kuten mulla tuli.

julia-puhkuvat-063

3 dl kaurahiutaleita

200 g erinlaisia pähkinöitä

1/2 tl suolaa

1/2 tl kardemummaa

1 tl kanelia

1 dl siirappia

3/4 dl oliiviöljyä

kuivahedelmiä maun mukaan

Laita uuni päälle 150 asteeseen. Mittaa kaurahiutaleet, pähkinät, mausteet sekä kuivahedelmät astiaan.

julia-puhkuvat-067

Lisää siirappi ja oliiviöljy. Sekoita ainekset keskenään. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaiseksi levyksi. Paahda uunissa noin 40 minuuttia, niin että granolalle tulee kaunis kullanruskea pinta.

julia-puhkuvat-068

julia-puhkuvat-070

Uunista tultua anna granolan jäähtyä. Riko levyä pienemmiksi “paloiksi” ja laita säilöön esim. lasipurkkiin. Säilytä granolaa huoneenlämmössä.

Tää resepti on super yksinkertainen, eikä vaadi edes paljon taitoa. Tästä tulee kuitenkin tosi hyvää, ja on hyvä vastine myslille. Makeutta tähän saa enemmän jos lisää kookoshiutaleita, mutta itse en niistä tykkää. Kertokaa mitä pidätte näistä leivonta/ruokapostauksista ja alanko tekemään näitä useammin?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s