Tein eilen granolaa, johon sain idean Youtuben puolelta. En ollut tehnyt tätä ennen, joten tää oli mulle ihan uusi aamupalaherkku. Jos joku ei tiedä vielä, mitä granola on niin se viittaa muromysliin, joka on paahdettu uunissa. Granolaa syödään usein aamu- tai välipalana. Otin ohjeen vlogaajan Miisan (mmiisas) videosta. Jos te ette katso Miisaa, niin jaan tän ohjeen nyt teillekkin, oon itse muutellut jotain ainesosia. Ohjetta pystyy siis itse säädellä sen mukaan, mistä tykkää. Suosittelen laittamaan siirappia ja oliiviöljyä vähemmän mitä mä laitoin, sillä muuten tosta saattaa tulla vähän kiinteempää, kuten mulla tuli.
3 dl kaurahiutaleita
200 g erinlaisia pähkinöitä
1/2 tl suolaa
1/2 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 dl siirappia
3/4 dl oliiviöljyä
kuivahedelmiä maun mukaan
Laita uuni päälle 150 asteeseen. Mittaa kaurahiutaleet, pähkinät, mausteet sekä kuivahedelmät astiaan.
Lisää siirappi ja oliiviöljy. Sekoita ainekset keskenään. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaiseksi levyksi. Paahda uunissa noin 40 minuuttia, niin että granolalle tulee kaunis kullanruskea pinta.
Uunista tultua anna granolan jäähtyä. Riko levyä pienemmiksi “paloiksi” ja laita säilöön esim. lasipurkkiin. Säilytä granolaa huoneenlämmössä.
Tää resepti on super yksinkertainen, eikä vaadi edes paljon taitoa. Tästä tulee kuitenkin tosi hyvää, ja on hyvä vastine myslille. Makeutta tähän saa enemmän jos lisää kookoshiutaleita, mutta itse en niistä tykkää. Kertokaa mitä pidätte näistä leivonta/ruokapostauksista ja alanko tekemään näitä useammin?