MUSTIKKAMARMOROITU JUUSTOKAKKU

Leivoin tällä viikolla äidin kanssa mustikkamarmoroidun juustokakun itsenäisyyspäivän ja osittain joulun kunniaksi. Tästä tuli ihan super hyvää! Tää juustokakku tehtiin uunissa, eli ei käytetty mitään liivatteita. Ohje on otettu K-ruoka-sivulta, mutta sovellettiin joitain kohtia ohjeesta itse.

AINEKSET:

POHJA

1/2 pkt Digestivekeksejä
75g voita

TÄYTE

2 prk (250 g per purkki) maitorahkaa
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa tai kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua

PINTA

1 dl pakastemustikoita
3/4 rkl sokeria

talvikuvat-10-12-16-002

Ihan ensimmäisenä murskattiin Digestivekeksit pakastepussissa murskaksi. Sulatettiin voi ja sekoitettiin keksimuru ja voi kulhossa sekaisin. Sitten laitettiin leivinpaperi kakkuvuoan väliin silleen, että se on vaan siellä pohjassa suojaamassa kakkua. Voideltiin myös vuuan reunat. Kaadettiin tekemämme seos kakkuvuokaan ja taputeltiin tasaiseksi.

talvikuvat 10.12.16 003.JPG

Haluttiin laittaa pohjan päälle mustikkasurvosta, jota tulee itse kakun päälle, sillä kakku ei tule ilman tätä olemaan erityisen mustikkainen.

kananmunat

Sekoitettiin täytteen aineet keskenään vispilällä ja kaadettiin seos pohjan päälle.

kakku.jpg

Mitattiin mustikat ja sokeri kulhoon, survottiin sauvasekoittimella ja lusikoitiin mustikkasosetta täytteen päälle laikuiksi. Tässä vaiheessa ei ole vielä väliä, onko kakku siistin näköinen. Otettiin hammastikku ja veitsenkärki, ja alettiin vedellä raitoja laikuista. Tästä marmoroinnista voi tehdä sen näköisen kuin itse haluaa.

Kakku uuniin ja paistettin 200 asteessa (norm. 175 astetta) uunin alimmalla tasolla kiertoilmalla, sillä meijän uuni on vielä osittain rikki niin ei voitu pitää niin kauaa sitä uunissa. Eli paistoaika olisi normaalisti 50 min.

Kakun tultua uunista piti antaa jäähtyä sen aikaa, että vuoka ei ollut enää kuuma. Irrotettiin kakku veitsellä reunoista varovaisesti, mutta jätettiin se kuitenkin vielä vuokaan jäähtymään kokonaan. Sen jälkeen siirrettiin jääkaappiin. Annettiin kakun vetäytyä yön yli jääkaapissa ja laitettiin se sitten seuraavana päivänä tarjolle.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s